Privat Residens – Helsingfors

SAAS Instruments » Referenser » Privat Residens – Helsingfors

Denna praktfulla villa i Helsingfors är planerad av Joarc Architects och stod färdig hösten 2023. Nästan all belysning i detta ambitiösa projekt kommer från Saas och här hittas tekniska belysningslösningar tillsammans med design armaturer och skräddarsydda produkter.

Belysningen utomhus är relativt simpel trots en imponerande effekt med produkter som Saas Power Wall, Power Spot, Power Moon och ledband. Då vi- även värnar om mörkret är samtliga armaturer DALI kontrollerade och placerade endast där ljuset verkligen behövs.

På insidan hittar vi designlampor som Bubble i tamburen och Stick ovanför matbordet. Den allmänna belysning sköts av Saas HD 60 samt Power Focus installerade i behållare utan ramar för en minimalistisk effekt. Detta hjälper också installatören då taket är akustiskt vilket i vanliga fall försvårar installationen. Saas Superior ledbandet med sitt höga färgåtergivningsindex har också använts på ett flertal ställen i huset.

I badrummet har vi förutom power focus använt oss av Posh Hidden med sin kompakta storlek samt Sauna Viiva i bastuns bänk.

I sovrummet hittar vi en specialtillverkad läslampa som installerats i sänggaveln. Stenplattan matchar ytorna i husets övriga utrymmen och armaturen har både dimmer och justerbar ljuskägla för att läsupplevelsen ska bli så bekväm som möjligt.

Produkter som används:
saas power spot R
saas HD 60
saas power focus
saas posh hidden
saas blaze floor
saas power moon
saas sauna viiva
saas strip pro P
saas strip pro P IP67
saas strip pro SP
Bare Single by Joanna Maury
Stick by Saas Design
Bubble by Saas Design

Arkitekt:
Joarc Architects

Anmäl dig till Saas nyhetsbrev

* = obligatoriskt fält