The Barö Hotel – Ingå

SAAS Instruments » Referenser » The Barö Hotel – Ingå

I juni 2021 öppnade det nya skärgårdshotellet i Barösund, Ingå. Hotellet som ligger en timmes bilväg väster om Helsingfors består av 12 rum vid havet, alla i separata träbyggnader högst upp på ett berg. Hotellkomplexet är planerat att passa in i den unika miljön och ha så liten inverkan på den som möjligt.

Saas har varit med i projektet sen det satte igång och jobbat med att skapa en unik känsla i både hotellrummen samt omgivningen. Belysningen i projektet är minimal och inplanerad endast där den verkligen behövs. Rummen, restaurangen och bastun har alla stora fönster med havs- och skogsutsikt och målet har varit att hålla dessa i huvudrollen.

I rummen har vi använt oss av en HD 60 spotlight av högsta kvalitet och vid sängen har en för projektet unik läslampa installerats. I de stora fönstren har det installerats en ljusprofil som lyser upp kopparramen som omger fönstret för att skapa effekten av en solnedgång.

Också i restaurangen (The Berg) har det använts rikligt av HD 60 armaturen som skapar stämning och trivsel både på sommaren och vintern. Sättet belysning har använts på i Barö bevisar igen hur viktigt det är med väluttänkta belysningslösningar av hög kvalitet och betonar hur lätt det är att skapa en lyxig stämning med ljus.

Produkter som används:
saas HD 60
saas posh hidden
saas sauna id
saas sauna viiva
saas hot one
saas floor+
saas power spot R
saas power floor
saas power focus IP65
saas power moon
saas superior P IP65 NANO & saas strip rail 20×14
Tube by Esa Vesmanen
Specialprodukter:
power wall
saas step+ (IP55 version)
Läslampa

Arkitekt:
Lena Weckström

->The Barö

Anmäl dig till Saas nyhetsbrev

* = obligatoriskt fält