The Torby Hotel – Fiskars

SAAS Instruments » Referenser » The Torby Hotel – Fiskars

I juni 2023 öppnad The Torby sina dörrar för allmänheten. Det nya hotellet med sina 24 rum är beläget i Fiskars gamla verkstad.

Belysningen på hotellet som består av två byggnader har levererats av Saas och en handfull av dem är planerade specifikt med detta projekt i tanke.

I loungeutrymmet gjordes ett nätverk av upphängda metallstrukturer med integrerade spotlights. Då utrymmet inte hade ett nedsänkt tak och målet var att skapa en mer arkitektonisk lösning än en konventionell ljusskena blev detta en perfekt lösning. Metallstrukturen matchar dessutom färgen på akustikfilten i taket vilket göra hela utrymmet lugnare.

Loungeutrymmets belysning är realiserat med våra saas blaze spotlights i en mycket varm 2200K färgtemperatur för att öka på den rustika och hemtrevliga stämningen. I det bredvidliggande konferensrummet hittas en liknande metallstruktur, denna gång med våra HD 60 dim to warm armaturer. Tack vare dessa armaturer kan vi på dagen ha en effektiv och något kallare färgtemperatur, medan man på kvällen kan matcha färgtemperaturen i loungeutrymmet. All belysning kontrolleras med Casambi vilket innebär att styrning och rätt ljusmängd är lätt att åstadkomma.

I hotellets korridorer har temat med olika färgtemperaturer fortsatt. Allmänbelysningen är igen 2200K, medan våra riktbara saas blaze pivot armaturer lyfter fram konstverken med sin kallare färgtemperatur på 3000K.

De specialtillverkade läsarmaturer har integrerats på båda sidorna av sängarna och är dimbara med laddningsuttag i aluminiumplattan för extra flexibilitet.

Produkter som används:
saas blaze
saas blaze pivot
saas HD 60
saas strip rail 08×09 & saas strip pro mini
saas strip rail 20×14 & saas strip pro superior SP

Anmäl dig till Saas nyhetsbrev

* = obligatoriskt fält